פילאף גזר (מנה עיקרית)
מצרכים ל-6 מנות
2 כוסות אורז ארוך
2 כוסות גזר מגורר
75 גרם חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה(
1 בצל קצוץ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
3 וחצי כוסות מרק עוף צח חם מאוד
1 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מחממים את החמאה במחבת גדולה וכבדה עם דפנות גבוהות. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב. מוסיפים את הפלפל האדום והגזר ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם חמש דקות נוספות.
2. מוסיפים את האורז ומטגנים 2 – 3 דקות נוספות. יוצקים את המרק, מוספים סוכר, מלח ופלפל ומנמיכים את האש.
3. מכסים ומבשלים 30 דקות על אש קטנה. מסירים מהאש ומשאירים עם מכסה סגור 10 דקות נוספות.
4. מסירים את המכסה והופכים על צלחת הגשה. אם רוצים, אפשר לבשל את הפילאף בסיר פלא ולקבל כתר של אורז.
עובדות בריאות על גזר
1. לגזר יש השפעה מעולה על הדם – הוא משפר את זרימתו ומעלה את רמת ההומוגלובין.
2. הוא נחשב ירק רב-אנרגיה בזכות הסוכרים שמשתחררים ממנו לאורך זמן, להבדיל מסוכר מזוקק שמתאפיין באנרגיה קצרת מועד. זה אומר שאין כמו גזר להשביע רעב מציק.
3. אם תאכלו ממנו יותר מדי (מעל 5 גזרים ביום לאורך זמן), עורכם יקבל גוון כתמתם.
4. גזר מחזק את המערכת החיסונית של הגוף ומגן עליו מפני זיהומים. הוא גם מחזק את מערכות הנשימה והעיכול, השיניים, העצמות והשיער
ממרח גזר מתובל
6 מנות | חצי שעה הכנה
בסיס טוב לכריכים וגם מטבל לנשנוש עם ירקות או קרקרים.
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1 בצל סגול קטן קצוץ
1/2 פלפל צ’ילי אדום או ירוק חריף קצוץ
1 כפית זרעי שומר
1 כפית זרעי כמון קלויים וגרוסים או כמון טחון
4 גזרים קלופים וחתוכים גס
1 כוס מרק ירקות או מים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
+ מטגנים שום ובצל במחבת עמוקה עם שמן זית להזהבה. מוסיפים צ’ילי, שומר וכמון.
+ כשמתחיל לעלות ריח מוסיפים גזרים ומרק או מים. מבשלים כ-20 דקות עד שהגזר רך ורוב הנוזלים התאדו.
+ מרסקים את תכולת הסיר במועך פירה או במעבד מזון. מתבלים.
משחקים עם התיבול:
מחליפים את זרעי השומר והכמון בסחוג, פלפלצ’ומה, מחית קארי ירוקה או אדומה, ראס אל-חנות, בהראט. הכמות המדויקת תלויה במידת החריפות החביבה עליכם.