מקלות גזר עם גבינת פרמזן (מנה ראשונה)
מצרכים
4 גזרים גדולים
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
1. קולפים את הגזרים וחותכים למקלות. מניחים את מקלות הגזר במחבת גדולה, בשכבה אחת. שמים מעל את החמאה ויוצקים מים עד למחצית גובה מקלות הגזר.
2. מבשלים על אש בינונית וללא כיסוי עד שהמים מתאדים.
3. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לבשל כחצי שעה עד שמקלות הגזר ישחימו היטב ויצטמקו.
4. מעבירים את מקלות הגזר לצלחת הגשה מוסיפים את הפרמזן ומגישים מיד.
סלט גזר פיקנטי (מנה ראשונה) מצרכים ל-4 מנות
4 גזרים גדולים
מלח
4 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בן-יין
3 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל אדום גרוס
חצי כפית כמון
100 גרם גבינת פטה מפוררת
8 זיתים שחורים מגולענים קצוצים
אופן ההכנה
1. קולפים את הגזרים וחותכים לחתיכות גדולות. שמים בסיר עם מי מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזרים רכים מאוד.
2. מסננים ומועכים במזלג או קוצצים דק – לפי ההעדפה האישית.
3. מוסיפים את השמן, החומץ, השום והתבלינים ומערבבים היטב. מאחסנים במקרר.
4. לפני ההגשה מפזרים מעל הסלט את הגבינה, מעליה את הזיתים ומגישים קר.