טרין גזר (מנה ראשונה)
מצרכים ל-6 מנות
4 גזרים חתוכים לעיגולים
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
שמן לטיגון
1 חציל פרוס לעיגולים
2 קישואים פרוסים לאורך
2 כוסות מים
400 גרם עגבניות מרוסקות
מלח
פלפל שחור
1 שקית ג’לטין ללא טעם
תבנית של אינגליש קייק
פלסטיק נצמד
אופן ההכנה
1. מבשלים את הגזר במי מלח עד שמתרכך. מועכים למחית.
2. חורכים את הפלפלים על אש גלויה או אופים בתנור עד שהם משחירים מעט. שמים בשקית ניילון סגורה ל- 10 דקות. קולפים וחותכים לרצועות רחבות.
3. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את פרוסות החצילים והקישואים עד שהן משחימות משני הצדדים. מספיגים במגבות נייר.
4. שמים את העגבניות המרוסקות, כולל הנוזלים, ואת המים בסיר בינוני. מחממים מעט, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומוסיפים את הג’לטין. מבשלים תוך כדי ערבוב על אש קטנה רק עד שהג’לטין נמס.
5. מרפדים תבנית אינגליש קייק או קופסת פלסטיק מוארכת ביריעת פלסטיק נצמד. משאירים שוליים גדולים מעבר לשפת התבנית.
6. מורחים שכבה של מחית הגזר בתחתית ויוצקים מעט מהעגבניות עם הג’לטין, מסדרים מעל שכבה של פלפלים ושוב יוצקים מנוזל העגבניות. באותו אופן מסדרים את החצילים והקישואים. בסיום הנחת השכבות מקפידים שהשכבה האחרונה תהיה שכבה של מחית גזר.
7. עוטפים את השכבות בשולי הפלסטיק הנצמד ומהדקים היטב. מאחסנים במקרר למשך הלילה. למחרת, לפני ההגשה, שולפים את הטרין עם הפלסטיק הנצמד, הופכים על צלחת מוארכת ומגישים.
עובדה קבועה זה מכבר שקורא יסיח את דעתו מהתוכן הקריא של הדף כאשר הוא מסתכל על הפריסה שלו. המטרה בשימוש בלורם איפסום היא שיש בה התפלגות נורמלית פחות או יותר של אותיות, בניגוד לשימוש ב’תוכן כאן, תוכן כאן ‘, מה שהופך אותו למראה כמו אנגלית קריאה. חבילות פרסום שולחניות רבות ועורכי דפי אינטרנט משתמשים כעת ב- Lorem Ipsum כטקסט המודל המוגדר כברירת מחדל, וחיפוש אחר ‘lorem ipsum’ יגלה אתרי אינטרנט רבים שעדיין בחיתוליהם. גרסאות שונות התפתחו עם השנים, לפעמים במקרה, לפעמים בכוונה (הומור מוזרק וכדומה).