מרק גזר מעודן
מצרכים ל-4 מנות
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 45 דקות
3 כפות מרגרינה או חמאה
5 בצלים ירוקים קצוצים דק (החלק הלבן וירוק בהיר בלבד(
8 גזרים (600 גרם) קלופים וחתוכים דק
5 כוסות מים ואבקת מרק פרווה זך
3 כפות אורז לא מבושל
מלח
פלפל לבן
קורט סוכר
חצי כפית קליפת תפוז מגורדת
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
להגשה:
פרוסות גזר מבושלות
עירית קצוצה או בצל ירוק
אופן ההכנה
1 מחממים את המרגרינה או החמאה בסיר רחב וכבד ומטגנים את הבצל ופרוסות הגזר על אש נמוכה (כ- 12 דקות). מערבבים מדי פעם.
2. . מוסיפים את המרק, האורז, התבלינים וקליפת התפוז ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה. עד שהגזר רך והאורז מוכן (כחצי שעה). מצננים מעט.
3. שומרים כמה פרוסות גזר לקישוט ואת השאר טוחנים בבלנדר יד עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים מיץ תפוזים ואם יש צורך נוזלים נוספים. מבשלים על אש נמוכה כ- 5 דקות ומתקנים במידת הצורך את התיבול.
5. מגישים עם פרוסות הגזר, שהונחו בצד, והעירית הקצוצה.
הערה: אם רוצים להגיש את המרק בארוחה חלבית, מעדנים אותו עם שמנת מתוקה במקום חלק מהנוזלים, או עם שמנת פרווה.
עובדה קבועה זה מכבר שקורא יסיח את דעתו מהתוכן הקריא של הדף כאשר הוא מסתכל על הפריסה שלו. המטרה בשימוש בלורם איפסום היא שיש בה התפלגות נורמלית פחות או יותר של אותיות, בניגוד לשימוש ב’תוכן כאן, תוכן כאן ‘, מה שהופך אותו למראה כמו אנגלית קריאה. חבילות פרסום שולחניות רבות ועורכי דפי אינטרנט משתמשים כעת ב- Lorem Ipsum כטקסט המודל המוגדר כברירת מחדל, וחיפוש אחר ‘lorem ipsum’ יגלה אתרי אינטרנט רבים שעדיין בחיתוליהם. גרסאות שונות התפתחו עם השנים, לפעמים במקרה, לפעמים בכוונה (הומור מוזרק וכדומה).